Ce avantaje si beneficii se obtin prin utilizarea hidrogelului ?

Prin utilizarea hidrogelului granulat beneficiati de o serie de avantaje importante, deoarece acest superabsorbant potasic:
- economiseste apa, ingrasamintele si substantele pentru tratamente;
- reduce eforturile de udare;
- mareste considerabil productia si recoltele;
- reduce cheltuielile de intretinere;
- reduce pierderile de apa si nutrienti din sol;
- scade cheltuielile de productie;
- micsoreaza perioada de germinatie a semintelor;
- reface structura solurilor compactate, deteriorate, prafoase;
- asigura transplantarea fara riscuri a puietilor de arbori si arbusti, chiar daca sunt intrate in vegetatie.

In functie de domeniul in care este folosit, hidrogelul aduce utilizatorilor sai o multitudine de avantaje si beneficii.
In amenajarea si intretinerea gradinilor, hidrogelul reduce timpul de rasarire si faciliteaza germinatia semintelor de gazon pe timp de vara, in terenuri aride si in zone secetoase, cu temperaturi ridicate, asigurand dezvoltarea optima si obtinerea unui covor de gazon perfect. Datorita faptului ca absoarbe orice surplus de umiditate din sol, Hidrogelul limiteaza pierderile de apa si de nutrienti, care altfel s-ar fi evaporat sau s-ar fi disipat in pamant. In gradini sau pe spatiile verzi rhidrogelul reduce costurile de intretinere si eforturile de udare, care sunt foarte ridicate pe timp de vara. Prin folosirea hidrogelului plantele se dezvolta uniform si optim, indiferent de sezon, iar in perioada de iarna, hidrogelul din sol nu lasa radacinile plantelor sa inghete. Jardinierele cu plante si flori sau gradinile amenajate pe acoperis, peretii verzi de plante se dezvolta fara griji legate de udarea lor frecventa.
In agricultura, legumicultura si pomicultura, hidrogelul mareste considerabil productia si recoltele, reface solurile prafoase si uscate, regenereaza solurile deteriorate sau compactate, iar cheltuielile de productie scad mult. In cazul terenurilor aride, irigate putin sau deloc, hidrogelul absoarbe apa pluviala si o retine in interioriul granulelor, ca in niste minitrezervoare, eliberand-o in timp, la cererea plantelor.
In silvicultura si arboricultura, hidrogelul faciliteaza plantarea rasadurilor si transplantarea puietilor, chiar si in perioada in care arborii si arbustii sunt deja in vegetatie, eliminand riscurile de prindere ale acestora. Prin aplicarea pe radacini a hidrogelului, puietii pot fi transportati pe distante lungi si depozitati un timp indelungat, fara griji ca se vor usca sau ca nu se vor prinde, deoarece umiditatea este stabilizata exact acolo unde trebuie, pe radacina.
Pentru a afla ce avantaje va poate aduce folosirea hidrogelului in domeniul in care activati, va invitam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail.